Olika sorters stilar inom mode

 

Mode är ett ämne som länge fascinerat många, eftersom det är ett ämne som berör en personlighet. Samtidigt så finns det en annan sida av modet som många tycker går över en viss gräns och skapar istället allt för mycket ego. Hela tiden kommer nya modetendenser och många väljer slaviskt att följa dessa. Men det är skillnad på mode och stil. Att ha stil är att respektera ens egen identitet. Den personen som har egen stil kan även klä sig i trendiga kläder, men outfiten kommer att vara i harmoni med ens egen personlighet. Mode är något personligt och kan liknas med ett varumärke som tillhör hur man presenterar sig själv för omvärlden. Ens personliga stil återspeglas i de kläder som man använder samtidigt som stilen också visar de förändringar som sker i våra liv.

Det finns stora skillnader mellan en person som följer modet och en person följer trender. Mode är något bestående under en längre period, ibland flera år. Det kan vara flera olika färger och stilar, men så markerar en speciell period. En trend däremot är något flyktigt, alla använder trenden under en viss period men ändrar snabbt till något annat. det är något som lanseras, kanske under en viss säsong men byts ut när nästa trend är på gång.

Olika sorters stilar

Det kan vara svårt att veta exakt vilken egen personlig stil som man har, men man vet oftast vilka färger, klädmodeller eller liknande som man gillar. Ens stil kan också bero på ens ålder, vad man jobbar med, vilken livsstil man har med mera. Men det finns några generella stilar som man enklare kan identifiera, och där man slutligen också kan finna den stil som man känner passar in och träffar rätt med ens egen smak.

Exempel på olika stilar är en klassisk, kontemporär, basics, romantisk, kreativ, modern eller sexig. Man kan såklart känna att alla dessa kan ibland träffa rätt, men oftast så har man 2 till 3 av dessa stilar som man gillar och följer. Den traditionella eller klassiska stilen är något mer formell och följer oftast inte det aktuella modet utan anses vara mer konservativ. Den samtida stilen är också mer klassisk men med en touch av nutida modet och anses därför vara en mer lättsam stil och uppdaterad. Den naturliga eller bas stilen är mer praktiskt och handlar inte så mycket om ego och fåfänga. Den kreativa stilen är en ganska så våghalsig stil, där man gärna mixar olika trender och vågar testa på ett nytt mode. Här kan man mixa och matcha det mesta. Den romantiska stilen handlar med om figuren och finess. Silhuetten är kvinnlig och ostrukturerad. Modern stil handlar mer om ett aktuellt mode som är kraftfullt men samtidigt sofistikerat.

picorama