Stilar för alla smaker

 

Mode är ett tema som berör många, då det dels handlar om att våga visa vem man är men å andra sidan också kan vara att följa strömmen. Oavsett vad man själv gillar, att våga vara egen eller att följa trender så är ens “egen stil absolut något personligt. Man kan gillar att följa trender, men samtidigt kunna visa på personlighet med ens kläder. Det finns olika stilar som inte är bundna till specifika trender utan är mer generella för modet. Här följer några olika stilar som man bör känna till om man gillar ämnet mode!

Kontemporär

Elegans och att vara praktisk har allt att göra med denna stil, som till synes är ganska klassiska men ändå full av moderna inslag. Oftast så är det en mer lössittande stil som används när man klär sig. Tillbehör och accessoarer i vackra färger ger den moderna tonen. Stilen kräver plagg med bra passform och kvalitet när det gäller tyger. Plagg, så som byxor eller kjolar men speciell passform, blusar, kavajer och jackor finns i överflöd i garderoben.

Klassisk

Individen som följer en mer klassisk stil följer oftast inte trender . Det handlar om mer tidlösa plagg som ger en mer konservativ bild, och oftast så har man ett visst märke som passar. Stilen passar in med uttrycket “less is more” och plaggen har en mer strukturerad och enfärgad stil

Cool

Detta är för individen som är snabb med att snappa upp olika trender och vet hur man blandar dessa på allra bästa sätt. Individen som har den här stilen blandar gärna men mer sportig stil med avslappnade plagg, och skiljer sig markant från en klassisk stil. Man använder gärna lager på lager och kan även var lite sexig.

Glammig

Individen som har denna stilen gillar glitter och plagg som ger en mer dyr effekt. Man ser gärna lite sexig ut, men samtidigt med glamorösa inslag. Det gäller också att man satsar på accessoarer, smink och snyggt hår.

Romantisk

Här finns det inslag från 40-talet, med markerad midja och där den kvinnlig kroppen visas upp. Det handlar oftast om mjuka tyger, med olika färger, detaljer så som volanger och andra krusiduller.

Hippie Chic

Här ser man inslag från 70-talet, där byxorna har flare, man blandar in olika sorters klänningar med fransar och tofsar. Här gäller det allt blanda olika material och färger, men som gärna är så naturliga som möjligt.

picorama