Tänk så här när du ska uppdatera garderoben

Behöver du uppdatera garderoben? I så fall kan du göra det med väletablerade märken som Lyle & Scott. Utöka garderoben med kvalitet och använd kläderna länge och väl. Det är inte bara praktiskt, det är ekonomiskt också. Här nedan får du tips på hur du kan tänka när du ska köpa nya plagg till garderoben.

Köp kvalitetskläder från Lyle & Scott

Om man vill köpa billiga och miljövänliga kläder finns det flera sätt att gå tillväga. Man kan bland annat handla second hand, köpa närproducerade kläder eller handla på rea. Vill man däremot köpa kvalitet finns det inte så många andra alternativ än att vända sig direkt till klädföretag som har kvalitet som affärsidé. Ett klassiskt klädmärke som har just kvalitet som affärsidé är Lyle Scott, det väletablerade klädmärket från Skottland. Företaget grundades så tidigt som 1874 och har en gyllene örn som logotyp. Vill man slå tre flugor i en smäll bör man hålla utkik efter den gyllene örnen på kläderna i second hand-butiker.

Tre sätt att köpa kläder smart

När det kommer till klädköp finns det tre huvudsakliga smarta sätt att köpa sina kläder på. Antingen kan man ta hänsyn till sin ekonomi när man köper kläder, vilket har högsta prioritet för många. Ett annat sätt är att ta hänsyn till naturen och jordens resurser då det går åt mycket naturresurser för att skapa och producera nya plagg. Det går åt mycket vatten och koldioxid för att tillverka kläder och ju mindre vatten och koldioxid som behövs, desto bättre för jorden. Ett tredje sätt att handla kläder är att utgå från kvalitet i första hand. Kläder har idag en väldigt kort hållbarhetstid, vilket är en lönsam affär för de företag som sysslar med “fast fashion”, men det är en förlust för köparna.

picorama