Årets jultrend: mjuka färger

Förr i tiden var röd en självklar färg att ha i hemmet under julens månad, December. Röd i olika nyanser tillsammans med mossgrönt och guld/silver var färger som man kunde skymta i nästan varje hem. Nuförtiden har tiderna ändrats och i takt med det har man bjudit in fler färger att vara med under juletider. Många väljer att experimentera med olika typer av färger och nyanser för att hitta just det man själv gillar. Alla gillar inte juldekorationer och skrikande röd så för att tillfredsställa den annars mörka vardagen är ett tips att kolla efter andra färger man föredrar. När det kommer till juldekorationer är lagom bäst. Allt behöver inte vara extremt eller i extrema färger. En trend för i år är exempelvis mjuka färger.

Varför har rött alltid varit julens färg?

Rött är överlag en väldigt stark färg som kan förknippas till olika saker beroende på person. Till exempel har rött tidigare setts som krigets färg eller en färg som symboliserar seger. Något annat som många också kopplar rött till är kärlek. När det kommer till jul har rött alltid varit en färg man valt att använda. Förr var just färgen röd dyr att framställa och därför valde man att endast använda färgen vid festliga tillfällen som julen. Nu när tiderna är annorlunda kan det faktiskt bli lika fint att frossa i rosa under December månad. Till exempel finns det en massa olika dekorationer i alla möjliga rosa nyanser i butikerna i år. Tillsammans med rosa kan man kombinera mer natursköna färger som skogsgrönt och brunt för att fortfarande få en klassisk julkänsla. Smaken är givetvis delad vilket gör att det är upp till var och en.

Större utbud av juldekorationer

Tar man sig en närmare titt nu bland utbudet av juldekorationer hittar man alla möjliga färger. Grundprincipen är kvar med dova och mjuka färgval men man kan hitta lite fler alternativ. Tidigare har det som sagt endast varit rött, grönt och eventuellt guld som gällt. Nu kan man mixa lite mer fritt och handlar man dekorationer från olika affärer och länder kan man få ihop en intressant mix. julen blir helt enkelt enklare när man själv får bestämma vilka färger och nyanser som skall vara i ens hus. Tack vare att många har modern inredning som oftast går i vissa färger kan det vara lättare nu att hitta de färger som passar en själv. Inget är rätt eller fel utan tack vare att samhället hela tiden utvecklas blir allt fler förändringar accepterade.

picorama