Välja sneakers – Så ska du tänka!

Sneakers är hur populära som helst och det bästa är att de också är mycket bekväma. Det finns sneakers i alla möjliga former, färger och designer, men ändå finns det människor som känner att sneakers inte “är för dem”. Det kan vara så att man tycker att skon inte passar in med den klädstil som man har, men det kan också vara så att man anser att sneakers endast är till för den som ska träna eller sporta. Då är det dags att tänka om! Sanningen är att det faktiskt finns sneakers som passar för alla typer av människor och klädstilar. Det spelar ingen roll hur tjock eller tunn plånbok du har, hur gammal du är eller vilken klädstil du föredrar. Här ligger fokus på att hitta ett par som passar just dig!

Här nedan har vi skapat en lista med några riktigt bra knep som du kan använda dig av när du ska hitta ett par sneakers som fungerar vid (nästan) alla tillfällen.

Bästa tipsen för ett lyckat sneakers-köp

Välj klassiker – Det finns en anledning till varför klassiska sneakers kallas för just klassiska. Den främsta anledningen är helt enkelt att deras design är väldigt lyckad. Om du känner dig osäker på vad som kommer att fungera med din outfit eller vad som är “inne” just nu så är en klassiker aldrig fel. När det kommer till män är det många som föredrar Adidas-modellen Stan Smith, men även Nike Air Max och Vans “Slip on” sko.

Matcha skorna rätt – Majoriteten av alla sneakers passar till alla typer av tillfällen, men det finns två situationer där du ska avstå. Det är om du ska på ett bröllop eller om du ska på begravning. Våga tänka utanför boxen och mixa och matcha dina sneakers med olika typer av klädstilar. Väljer du ett par sportiga skor som har mycket klara färger matchas dessa bäst med en helsvart outfit, eller en i total denim. Väljer du ett par helvita skor kan du matcha dessa med nästan precis vad som helst.

Den diskreta skon – Alla sneakers ser inte ut som färgbomber a la basketskor! Det finns mängder med sneakers som är mycket mer diskreta och som passar den som vill ha en lite mer dov, men ändå sportig, look. Du kan till exempel välja sneakers i skinn eller läderimitation. Satsa på färger som vitt, beige, grått, blått eller brunt. Dessa färger passar till majoriteten av alla dina outfit och gör sig till självklara val för den som ofta går i jeans.

Obs! Visst kan det vara lockande att köpa den där “limited edition” skon som ingen annan kommer att ha? Men är skon verkligen snygg? Att den är unik är ingen garanti för en design som du trivs med. Utgå från att du ska köpa en sko som du kommer ha stor användning för.

picorama