Miljövänligt mode

Ibland kan det känns svårt att både vara intresserad av kläder och mode – och vilja leva miljövänligt. Vi behöver ju kläder och självklart är det roligare att klä sig i sådant som man trivs i. Du ska nu få tips på hur du både kan älska mode och samtidigt vara en miljövän!

Köp kvalitet

Om du vill ha snygga kläder som passar oavsett trend, är det bästa tipset att införskaffa klassiska plagg i kvalitet. I långa loppet tjänar du alltid på att köpa välgjorda saker, oavsett om det handlar om bilar, kläder eller en soffa – kvalitet både håller längre och behåller stilen bättre. Ett sätt att spara pengar för att få råd med kvalitet, är att samla dina lån och inte betala så mycket i ränta: Besök Sambla här och lägg sedan pengarna som du sparar på snygga kläder! Genom att köpa kvalitet, så använder du inte lika mycket av jordens resurser. Många av de bättre märkena försöker också producera kläderna på ett bättre sätt – vilken blir bättre för både de människor som tillverkar kläderna, men också för den omgivande naturen.

Men trenderna, då?! Om du köper kläder som du trivs i och som har ett klassiskt stuk, kan du enkelt lägga till trendiga associerar eller mindre plagg, som snygga halsdukar.

Köpa ekologiskt

Idag kan du köpa nästan vilket klädesplagg som helst som är tillverkat i antingen ekologisk bomull eller återvunnet material. Sök efter miljövänliga kläder – de är ofta lite dyrare men ibland kostar de inte mer än likvärdiga produkter. Kläder som är tillverkade i ett miljövänligt material är både bättre för naturen, de som tillverkar kläderna, men också för dig själv – särskilt kläder som ligger mot huden.

Återanvänd

Om ditt stora intresse är mode och du helst vill klä dig i den senaste trenden, så kan det vara svårt att köpa på second hand och vintage. Men, de flesta personer har egentligen en egen stil och föredrar att bara klä sig i trender som de tycker om. På second hand kan du både hitta plagg som passar in i den senaste trenden, men även kläder som du kan använda för att skapa din egen modestil. Om du letar bland kvalitetsplagg på second hand – både i fysiska affärer och på nätet – så kommer du hitta jättemycket fint som kanske bara blivit använt några enstaka gånger. Om du tycker om material som siden är second hand en guldgruva – kläderna är ofta i mycket bra skick.

Ett annat sätt att leva miljövänligt på, är att du antingen ger bort dina kläder eller säljer dem. Om du är less på ett plagg, så låt någon annan köpa det av dig, eller så ger du bort det till en vän eller second hand. Det är enkelt att sälja begagnade kläder online och på kända märken är det är stor efterfrågan. Med rätt tänk kan vi både klä oss snyggt och leva miljövänligt!