Kavajen är det ultimata plagget för både dam och herr

En kavaj är det ultimata plagget som alla, både kvinnor och män, bör ha i sin garderob. Det går att kombinera en kavaj med andra plagg i oändlighet. Trender kommer och går men kavajer består alltid ändå.

Oversize-kavajen är trendig våren 2021

Våren 2021 är det oversize-kavajen som är den trendigaste kavajen. Vill du vara extra trendig ska du satsa på en kavaj med markerade axlar. Tänk på hur business-looken såg ut på 80- och 90-talet – så ska det se ut i vår. Ett tips är att satsa på en kavaj i tunn ull som är dubbelknäppt eller en kritstrecksrandig; den kommer gå att använda tills den trillar isär. Vårens trendigaste färger är pastell och klassiska färger som beige och svart. Men det går alldeles utmärkt att välja en mer sprakande färg som exempelvis gul, lila, blå eller grön som är några av höstens trendfärger.

En kavaj går att bära till alla möjliga plagg

Kavajen är ett plagg som är perfekt att bära både under och över andra plagg. Oversize-kavajen är perfekt att använda som jacka över en stickad tröja när våren kommer. En kavaj kan du variera och stajla i oändlighet och kavajen kan rädda vilken outfit som helst. Som kvinna kan du bära en kavaj tillsammans med både kjol och klänning. För den modiga går det att bära en kavaj och inte ha något under. Det är också snyggt att bära en bh-topp eller en croppad topp under en kavaj.

Kavaj är ett nyckelplagg för män

För män är kavajen ett nyckelplagg tillsammans med en hel kostym. Det är plagg som går att använda oavsett säsong. I år är det trendigt med en klassisk siluett men med en lite längre kavajlängd och en litet lösare passform. Något som har blivit allt mer populärt är smokingkavajer. De är supersnygga att använda vid festligare tillfällen. På vintern kan det vara bra att ha en kavaj i ett tjockare material. En kavaj i ett mjukt material kan vara skönt att ha på exempelvis kontoret. När det är dags att investera i en ny kavaj är det en bra idé att satsa på en kavaj av bra kvalité så att den håller flera säsonger.

picorama