Hårmode för män och kvinnor

Att klä sig snyggt är en sak, men att piffa upp en look med rätt frisyr har också sin betydelse när det kommer till mode. Faktum är att hårmode likt det klassiska klädmodet verkar i olika cykler där varje ny säsong innehåller sina unika trender.

Hårstyling för både män och kvinnor

Vi föds alla med våra unika gener, vilket också innebär att vi har olika typer av hår. En del har tjockt, rakt hår medan andra kanske har självlockigt och väldigt tunnt hår. Mode är mer än bestämda trender, det är till mycket också ett personligt uttryck och hur du stylar ditt hår har stor betydelse för din helhetliga “look”. Det här gäller för både kvinnor och män – faktum är att män idag ägnar mer tid än någonsin på sitt utseende. Ett exempel är det ökade intresset för hårstimulerande produkter som till exempel Rogaine som kan bromsa redan tidigt håravfall, vilket är vanligt bland män. Att styla håret är med andra ord lika viktigt för män som kvinnor; om kanske inte ännu viktigare!

Trender 2019

Vi befinner oss i en utsmyckande tid när det kommer till hårtrender och 2019 är verkligen håraccessoarernas år. Det presenteras bland annat i scarfen som är en stor trend som vi kommer se mycket av under våren och sommaren.

När det kommer till styling i övrigt är den “våta looken” åter tillbaka där hårets frontparti gärna får vara rejält vaxat. Den här trenden passar utmärkt på killar och det som behövs är en hård typ av vax som ger rejält med glans. Resultatet blir en snygg frisyr som fortfarande har en viss volym och förmedlar en småkaxig attityd.

Trendiga hårfärger

I år kommer den pastellfärgade trenden på hår att fortsätta, men istället för rosatonade färgningar kommer framför allt lila vara det nya heta. Värt att nämna är att trenden tycks gå mot en hälsosam riktning där exempelvis blonda hår hellre får vara varmare än helt sönderblekta. Även röda toner kommer att få en varm- och guldig ton, men brunetternas färgkarta blir däremot något svalare.

Det stora färginspirationsbolaget Pantone utser “årets färg” för varje år och i år är det “levande korall” som kammat hem priset. Namnet klingar fint och representerar en skön blandning av rosa samt orange. Korallfärgen kommer garanterat synas även på modehusets stora catwalks under året. Det är nämligen inte sällan hårmode och klädmode går hand i hand.

90-talets så kallade blockfärger är också en trend som återvänt och innebär att håret färgas i kontrasterande toner. Den som vill ha en extra attitydsladdad look kan satsa på lite skarpa pastellfärger, medan mjukare färgningar skapas genom blonda- och bruntonade färger. Ett tips är att börja med att färga slingor i den här trenden!