Affärskvinna med dräkt

Mode på kontoret: Så livar du upp dräkten

Den klassiska dräkten är fortfarande ett nyckelplagg för professionella kvinnor som vill klä sig väl på kontoret. Med hjälp av en dräkt ser man alltid välklädd ut och det är enkelt att hitta en modell, färg och passform som är smickrande och lyfter fram det bästa. Det kan dock bli lite tråkigt att bara ha på sig en dräkt, men med hjälp av snygga skor och accessoarer är det enkelt att liva upp den och skapa en personlig stil. Om din dräkt är enfärgad kan du till exempel välja ett par snygga skor i en annan färg.

Våga lek lite och välj till exempel röda skor till den helsvarta dräkten, eller kanske blå skor till den gröna dräkten. Högklackat, pumps eller boots är alltid snyggt till dräkt. Många som jobbar på kontor känner till många smarta knep, som till exempel factoring när man måste balansera ekonomin. När det kommer till mode har accessoarer väldigt många fördelar. Med hjälp av smycken, sjalar och bälten kan man nämligen förvandla den strikta dräkten till en modern och personlig outfit. Var inte rädd för att använda stora halsband eller örhängen som får stå i centrum.

Kvinna med dräkt och blus

Ett långt silverhalsband med en berlock i form av en symbol som berättar lite om din personlighet kan vara effektfullt. Eller varför inte välja ett trendigt bohemiskt pärlhalsband som bryter av mot dräkten? Även armband kan liva upp en outfit. Smakfulla ringar drar blickarna åt händerna, så har du fina händer och tycker om att måla eller ta hand om naglarna kan det vara ett sätt att låta dem stå i centrum.

Matcha olika plagg med varandra

Om du har en dräkt vars överdel är en kavaj eller blazer kan du välja att ha en snygg blus eller topp under. Välj gärna en blus med en härlig färg som lyfter fram din ögonfärg eller förstärker din hårfärg. Silkesblusar är till exempel sköna att ha på sig på kontoret och ger även en lyxig känsla. Mönstrade blusar är också väldigt effektfullt att bära under kavajen och det finns massvis med fina mönster att välja mellan.

Kvinna med färgglad dräkt

Vill du skapa en feminin känsla som bryter av fint mot den strikta dräkten kan du välja en topp eller blus med spets. Det bästa med blusar och toppar är att de inte kostar särskilt mycket, så man kan bygga upp ett lager med lite olika modeller. Satsa istället på att köpa en dyrare dräkt.

En dräkt från ett klassiskt märke är ofta ganska dyr, men investeringen kan vara värd det om du ska bära den ofta. Tänk bara på att tvätta din nya dräkt på kemtvätt, för tvättmedel kan förstöra kläderna om man har otur. Ett sista tips är att bära strumpbyxor i olika färger. Det kan vara snyggt att ha färgglada eller mönstrade strumpbyxor som ger dräkten ett mer lekfullt utseende. Även om du kanske jobbar på ett kontor där det förväntas professionell klädsel kan du göra dräkten till din och visa upp din känsla för mode.