Trendiga tofflor och sandaler

Trender kommer och går, i olika perioder har det varit inne med allt från crocs till flipflops i de mest skilda sammanhang. Sandalmodet kan vara en knepig historia. Det finns massor av snygga och trendiga sandaler som inte alls är särskilt sköna för foten. När man vill vara avslappnad och låta fötterna få luft och ljus kan det vara svårt att veta vad man ska välja, särskilt om man är modemedveten och samtidigt vill att det ska vara skönt. Men det finns en perfekt sandal även för detta dilemma, och den tycks bara öka i popularitet. Kanske är det sköna och bekväma modet här för att stanna ett tag? Oavsett vilket, passa på att njuta nu när det är inne med fotriktiga sandaler och tofflor av olika slag. Samtidigt kan du ta hand om dina fötter lite extra för att verkligen boosta välmåendet och känna dig balanserad och snygg i alla lägen.

Att ta hand om fötterna är avgörande

På våren och sommaren, eller på semesterresan, är det både skönt och snyggt att gå i öppna skor. Men många skäms för att visa sina fötter som kanske har varit instoppade i strumpor och skor under lång tid. Faktum är att många helt enkelt inte tar hand om sina fötter på rätt sätt. Oavsett om det grundar sig i något specifikt problem eller om fötterna bara blivit bortglömda går det oftast att lösa på egen hand, och annars kan ett besök hos en fotterapeut hjälpa. För dig som vill börja bry dig om dina fötter är det bra att skapa en rutin för att pyssla om dem hemma. Att ta ett varmt fotbad med olja och göra en lättare filning av fötterna kan vara bra ungefär en gång i veckan. Väljer du en avslappnande eterisk olja, som lavendel, så får du andra välgörande egenskaper på köpet. Smörja in fötterna bör man göra varje dag, särskilt på vinterhalvåret. Det finns många tips på hur du kan hjälpa dina fötter att bli finare och må bättre om du söker bland artiklar online, så får du fina fötter till nästa semesterresa och kan njuta av att gå i sandaler.

Sköna och snygga sandaler

Inom modevärlden finns det många exempel på trendiga skor som faktiskt är ganska obekväma eller opraktiska att gå i. Mycket höga klackar är ett bra exempel, och är faktiskt hälsomässigt väldigt dåligt för fötterna. Under de senaste årens platå-trend har även platåsandaler blivit inne. Men sandaler med platå kan vara svårt att gå i och dessutom kan även de vara dåliga för fötterna – mycket tryck hamnar på tårna och man kan få både vrist- och ryggsmärtor. En skön trend de senaste åren är att det har blivit inne med avslappnade och bekväma sandaler som Birkenstock. De är platta och breda framtill, formade för att foten ska få mycket utrymme. Detta är ett typiskt exempel på hur funktionellt “anti-mode” blir coolt och trendigt när det ställs emot det “klassiska modet”. Men kort och gott också ett bra exempel på en snygg och trendig sandal som är högsta mode och också är skön att ha på sig. Detta blir tipset för sandalsäsongen!