Personlighet och mode

 

Kan man säga att personlighet och mode på något sätt kompletterar varandra? Eller är det saker som absolut inte har något alls gemensamt? Studier visar på att det faktiskt finns vissa kopplingar mellan ens stil och personlighet. Det påverkas också såklart av vad man tycker om, vilken sorts livsstil man lever och hur man umgås med andra personer. Även om det finns personer som säger att de inte bryr sig om mode, så kan man märka att även dessa individer har någon sorts stil, plagg i speciella färger som de tycker om. Såklart så kan man inte säga att alla som klär sig med stilen X har personlighet Y, utan det kan variera från fall till fall, men att det kan finnas likheter är de flesta överens om.

En kreativ stil och en kreativ personlighet

En kreativ stil handlar om att man vågar mixa och matcha olika trender, plagg från olika tidsepoker, färger och tyger. En individ som har en kreativ stil visar också oftast en kreativ personlighet, där man kan tänka utanför boxen och inte låter sig anpassas till vad som anses vara “rätt”. Här handlar det om att våga visa vem man är och vad man tycker om, oavsett om det kommer att tycks om av andra personer. Individen kan oftast vara mycket kommunikativ, konstnärliga, innovativa och bekymmerslös, vilket också återspeglas i de kläder som används.

En modern stil med en stark personlighet

En modern stil har oftast inslag av en klassisk stil, men som är uppdaterad till nutidens plagg. Individen är oftast sofistikerad och kraftfull, gillar att vara i centrum för att få uppmärksamhet. Det finns mycket inslag av minimalism och asymmetri, vilket leder till en stark stil. Man kombinerar gärna mycket svart och vitt, vilket antyder på mod och ger en storstadsimage.

picorama