Att skapa en personlig stil

De kläder en person bär kommer vara det som ger det första intrycket vid ett möte med någon annan. Genom sin klädstil kan man förmedla sitt uttryck mot omvärlden och styra hur andra uppfattar en. En väl genomtänkt stil kan förstärka ens personlighet, eller bara vara estetiskt tilltalande. Att bilda sig en egen klädstil är egentligen inte svårt, men tar tid och kräver ett visst intresse.

 

Inspireras av andra

En risk vad gäller kläder är att man bara kopierar andra och utgår från vad som just nu verkar vara modernt att bära. Liknar man normen för mycket finns dock risken att man framstår som en del av den stora, gråa massan. Att se till vad andra bär är dock ändå en bra utgångspunkt för att få en uppfattning om vilka kombinationer som är tilltalande och om vad som är på modet just nu.

Botanisera

Att hitta snygga kläder förutsätter en hel del letande. Man kan besöka en klädbutik och prova kläder av exempelvis Parajumpers eller något annat klädmärke. Nuförtiden finns klädbutiker dessutom online och det är enkelt att leta efter bra plagg med internets hjälp.

Att besöka rean är också en bra metod. Med lite tur och tålamod är det enkelt att hitta många snygga klädesplagg till en mycket billig kostnad.

Prova sig fram

Om man införskaffat många olika plagg kommer man också ha en välfylld garderob. Då är möjligheterna stora att skapa en mängd olika kombinationer som alla ger sitt unika intryck. Genom att bära olika så kallade outfits upptäcker man vad som känns bekvämt och vad som passar en själv. Dessutom kan man försöka avläsa omgivningens kombinationer för att se vad andra uppfattar som passande.

picorama